2011. március 2., szerda

                                       Drágakő-akupresszúra


A drágakőrudak a csúcsukban gyűjtik össze az energiát, ez minden kőnél eltérő hatású. Vásárlásnál ügyelni kell a arra, hogy a kő egyik vége hegyes, a másik tompa legyen és meg kell győződni a kő eredetiségéről. A drágakőrudat minden használat után le kell vízben mosni, vagy egy sóval teli edénybe helyezni.




A Holisztikus (holosz: teljes) gyógyulás és a fájdalom csillapítása mindenkinek elsőrangú és alapvető joga, melyre léteznek hagyományos, ősi módszerek.
A kezelés a test speciális akupresszúrás zónáin és mikrozónáin (fül, talp, kéz, arc) történik, melyek közvetlen energetikai, reflexes és idegrendszeri összeköttetésben vannak a beteg testrésszel vagy szervvel. Így a megfelelő pontok érintésével a beteg panaszai szinte mindig enyhülnek, számos esetben el is múlnak.
Sérüléseknél minden esetben stimulálja az öngyógyító erőket, függetlenül attól, hogy ficamról, ütésről vagy szalaghúzódásról van-e szó. A fájdalmak általában már egyetlen kezelés után jelentős mértékben csökkennek, és legtöbbször néhány féldrágaköves akupresszúrás kezelés teljes gyógyulást eredményezhet.
fájdalomcsillapítás lényege, hogy a természetben előforduló kristályok energiája és pozitív töltése hat a beteg testrészre, vagy a szervezet működésének helyreállítására, amelyet együtt alkalmaznak az adott akupresszúrás pont érintésével. A kezelés során használt drágakövek finom energiáik révén nemcsak a fájdalmat csillapítják, hanem a szervezet öngyógyító erőit is aktiválják. A gyógyulás által a fájdalmat kiváltó ok is megszűnik

Mely esetekben alkalmazható a drágakő-akupresszúra? 

Alvászavarok esetén, a lelkiállapotok különböző egyensúlyvesztésénél, koncentrációs zavaroknál, fejfájáskor, fülfájáskor, torokfájásra, aztán többek között menstruációs fájdalmakra és keringési panaszokra, izom- és ízületi fájdalmakra. A drágakőrudak alkalmazhatók fül- és   test-akupresszúra valamint reflexzóna masszázs kiegészítése képpen. Ügyelni kell az ellenjavallatokra: sérült bőrfelületeken ne alkalmazzuk, csecsemőkön, kismamákon körültekintéssel alkalmazható, epilepsziásokat és más, rohamokban jelentkező betegségben szenvedőket laikusok nem kezelhetnek. Kiegészítő kezelésként például gyógyteákat, homeopátiás szereket, masszázsolajakat is ajánlhatunk.


Grófné Bánó Brigitta facebook


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése