2011. február 13., vasárnap

                       Kedvelt virágok Valentin napra




Valentin nap alkalmából legtöbb férfi virággal köszönti kedvesét. Megemlítenék pár kedvelt virágot amit ilyen alkalommal a hölgyek ajándékba kapnak kedvesüktől.


A rózsa a szerelem virága.Egy szál rózsát ajándékozni az egyértelmű szerelem jelképe,míg rózsát csokorba adni az áhított szerelemé,száz szál rózsát ajándékozni pedig a mindent felperzselő oldhatatlan vágyódás jelképe.A rózsa számos szimbólumot hordoz magába.De mindegyikben közös,hogy valamilyen módon a tiszta,bűntelen élethez kötődik,hiszen többek között a szépség,a szerelem,a mulandóság,a jó szerencse,a boldogság és a csend szimbóluma ez a virág.
Színenként változó a rózsa jelentése:
Vörös:Szerelem,szeretlek.A birtokló szerelem,a szenvedély virága.
Fehér:Ártatlanság,tisztaság,megérdemellek,titok,csend.A megszokott vagy kiérdemelt szerelem jelképe.
Vörös és fehér  együtt:Az egység szimbóluma.
Rózsaszín:Tökéletes boldogság virága.
Sárga:Szerelem csökkenése,féltékenység.A sárga virágok jelentése általában negatív ezért bizonytalanságot sugall ez a szín.
Rózsa tövis nélkül:Szerelem első látásra.
Rózsabimbó:Szépség és fiatalság,a szerelemben ártatlan szív. 




Orchidea:A szerelem szépség ,finomság jelképe.Orchideát olyan nőnek ajándékozunk,akinek műveltségét és tudását nagyra becsüljük,akinek kifinomult ízléséről már meggyőződtünk. Keleten a kifinomultság ,a műveltség és a gyöngédség megszemélyesítője ez a növény.Az orchideák nagyon sok fajtája kapható,csokorba kötve vagy cserepes virágként.




Liliom:Japánból származik és a jelentések egész sorát tulajdonítják e keleti szépségnek.A tisztaság és ártatlanság szimbóluma,de a termékenységé,a mulandóságé,a lelki szereteté az egységé a reményé is. A fehér liliomé a legerősebb szimbólumrendszer.Jelentése szüzesség,tisztaság,méltóság,fenség,
Isteni veled lenni.
 



Tulipán:Tökéletes szerető.A szív formája miatt a lángoló érzelmeket a szerelmet mutatja. Ősi női jelkép a magyar népi szimbólumtár egyik jellegzetes virága.Egy csokor vörös tulipánnal bárki kifejezheti szerelmét.Ezen kívül a ragaszkodást,az elmélkedést és az imát is szimbolizálja.Tulipánt ajándékozni  szerelmi vallomás és lángló szív.
Sárga:Féltékenység hordozója,feltételezi más is férfi is van az illető nő életében
Vörös és rózsaszín:Higgy nekem,szerelmi vallomás,a szerelem hírnöke.
Fekete:Ritka volta miatt azt mutatja ,hogy a megajándékozott személy,mindennél drágább nekünk.
Tarka:Csodálatos szemek.


Vegyes virágcsokrot is kaphatunk vegyes érzelmekkel karöltve.Legfontosabb amit egy virágcsokor jelképez az a SZERETET amit párunktól kapunk.Itt is érződik  "Az adás-kapástörvénye " 
SZERETETET ADUNK ÉS KAPUNK VISZONZÁSUL.


Grófné Bánó Brigitta facebook







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése